Verweer UWV

Zoals al eerder vermeld heeft de rechter (Centrale raad van Beroep) een externe partij verzocht om een onderzoek te doen naar mijn ziekte / handicap. Uiteraard heeft het UWV en ik hierin moeten toestemmen.

Uit dit externe onderzoek is naar voren gekomen dat ik, zoals verwacht wel degelijk een handicap heb die er niet om liegt. Diverse re-integraties zijn afgeblazen en al die jaren was er geen sollicitatieplicht. We hebben het dan over verschillende werkbedrijven van de gemeente Apeldoorn, Lelystad en het UWV in Apeldoorn en Almere zelf. nu ook een verzekeringsarts uit Almere mijn ziekmelding goedkeurt en er bij vermeld dat er in elk geval het eerste jaar geen verbetering is te verwachten, dan zou je toch denken dat het UWV wel zou moeten toegeven dat ze er al die tijd naast hebben gezeten. Maar nee hoor, Het UWV zegt letterlijk: “Op grond van dit rapport blijven wij van mening dat het bestreden besluit juist is”.

Hieraan toevoegend dat ik al die jaren zonder problemen heb kunnen werken.
Aan mij de taak om aan te tonen dat deze stelling niet juist is.
We hebben het dan over een periode van ruim 40 jaar (vanaf 1977).
Welke Nederlander heeft er nog stukken uit deze periode? Dan moet je toch wel minimaal een klein beetje een handicap hebben. helaas, (gelukkig) heb ik die handicap. Een kort dossier van 1989 tot 1992 van een paar honderd pagina’s had ik nog in een hoekje liggen. zelfs al een paar keer meegenomen naar een rechtszitting om aan te tonen dat er wel degelijk problemen waren op het werk. En al die jaren heeft er niemand naar willen kijken. twee dagen ben ik bezig geweest om de belangrijkste stukken uit te sorteren, hetgeen resulteerde in twee PDF files waarvan de grootste iets van 65 Mb groot is. Deze stukken, aangevuld met een brief van mijzelf gaan binnenkort opnieuw de gerechtelijke molen in.
En tot die tijd zal ik moeten blijven proberen de eindjes aan elkaar te knopen. Een burger met een boven modaal inkomen, door het UWV vanaf 2012 gebracht tot een burger die al 7 jaar van een minimum moet rondkomen. Zoals in mijn eerste bericht is aangegeven;
“Ben je nog niet ziek, dan wordt je het vanzelf”.

Met dank aan het UWV.
Wordt vervolgd